Dröm – Tro – Uthållighet -Massage!

militärMitt andra jobb när jag var ca 22 år var som ekonomibiträde på KA5 en militärförläggning i Härnösand. Jag var otroligt blyg när jag var liten och det höll i sig även när jag var ”ung”. Att visa mig ute i matsalen bland militärpojkarna eller servera mat till befälen och kanslipersonalen i personalmatsalen var en riktig pina.

Några år tidigare, jag tror när jag var nitton blev jag tillfrågad om jag ville bli jympaledare. Jag sa snabbt ja, innan jag ens visste vad det innebar, vilket är lite märkligt för när jag var så blyg och försiktig Men egentligen var det enkelt att känslan att vara jympaledare kändes bra och spännande. Jag älskade musik och träning och såg min ”fotbollskarriär” som avslutad efter en incident där jag vred knät. Och i rollen som jympaledare var jag aldrig blyg utan älskade att skapa jympapass, inspirera och sprida rörelseglädje.

Tillbaka till ekonomibiträdes jobbet.

Det gick inte många månader innan jag fick frågan om jag kunde hålla i morgon jympa för personalen. Jag svarade så klart ja, och fick då se tydligare än någonsin att vi alla är lika oavsett kön, befattning och ålder då vi tränar och svettas tillsammans. En härlig känsla.

Det skulle bli personalfest, min första, i en fin festlokal i Härnösand. Vi satt i små runda bord och vid mitt bord satt även ”chefen” I det militära är alla liksom chef över alla men det här var min högsta chef. Han var otroligt artig och när jag tog i mitt glas så skulle alla skåla och titta på varandra och det var hur högtidligt som helst för mig.

 Helt plötsligt sa han:

–       Du Karin, Du gör ett jättebra jobb med jympan och vår idrottsofficer skulle behöva förstärkning. Skulle du kunna tänka dig att jobba med Friskvård?

–       Jag trodde inte mina öron och sa JA!

En dröm höll på gå i uppfyllelse.

bild5Det gick ett halvår, ett år, två år. Jag vågade aldrig fråga eller säga det här till någon, men känslan att någon trodde på min dröm var så cool och jag visste att den skulle bli sann.

Efter två år fick jag en dröm tjänst. Tre dagar med Friskvård och två dagar i köket. Jag levde min dröm och ville ta mitt nästa steg. Att bli massör och börja massera. Det var då jag bestämde mig för att se om jag kunde få gå en utbildning på Axelssons i Stockholm och bli massör så jag kunde få börja massera.

Allt är möjligt bara vi drömmer och tror på det tillräckligt mycket. Sedan kanske jag hade kunnat skynda på processen men på något sätt så fick jag enorm kraft att någon trodde på min dröm, hade uttalat den och då visste jag att den skulle uppnås.

 

 

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s