Oj vilken grej! Det bara kom!

20140606-124421.jpgNu på sommaren tar jag ofta när jag kan ett underbart avbrott i allt jag gör och går en prommis med sommarpratarna i öronen. När jag går och är i rörelse så stannar jag kvar i sommarpratarnas historier och musik, även om det inte riktigt är det som jag har tänkt. Jag älskar att de delar med sig tycker och berättar det som är sanningen för just dem och att musiken varierar. Det som är så spännande är att se vad dessa program gör med mig. Jag behöver inte jämföra eller värdera om de är bra eller dåliga utan bara lyssna in vad som händer i mig.

I går på morgonen och förmiddagen var jag i ett underbart flow, dessutom stärkt av en helg som bekräftade det jag har känt i hela mitt liv. Vi har allt redan inom oss, och grunden är Kärlek, Lycka och Glädje. Naturligtvis kan vi kalla det olika saker. Det jag ser, känner och är när jag är sann med mig själv i vilken situation som helst är ett lugn inom mig och det är en fantastisk plats att vara på och utgå ifrån.

Tillbaka till gårdagen. Jag tar mig ut på en promenad i ett underbart sommar Lomma och så dyker hon upp sommarprataren poeten Athena Farrokhzad. Det hon pratar om är krig orättvisor, fängslade poeter, flyktingar, svält, flyktingpolitik, rasism…………………….

bildMin första tanke är att stänga av, dels för att jag skäms för hur bra jag har det och så vill jag inte fokusera på det som är hemskt dåligt. Det liksom skaver inte bara i öronen utan i hela mig. Jag lyssnar vidare och det bubblar i mig av obehag och jag vill nästan ta bort sommardagen och mitt liv som jag älskar, för att i en sekund så tror jag att allt blir bättre då……………..

Sedan stärks min känsla av att om inte ens VI som har det så bra kan vara tacksamma och njuta av det och fortsätta expandera och glädjas. Hur blir det då?

Jag vill skrika ut till alla oss som får njuta, får vara fria, får vara mätta, får vara älskade, får vara trygga……………… Vi behöver väckas upp för att fylla på oss med det så vi blir fulla av kärlek och tacksamhet för livet. Det är det enda sättet vi kan bidra till en bättre värld. Att vi tar vårt eget ansvar och börjar med oss själva. OK, samhället gör fel, politiken är fel, de som har pengar gör fel, och makthavarna gör fel ……………………………………………MEN vad gör JAG? Vad gör DU? Vad kan vi göra tillsammans om vi inte ens är nöjda i det paradis som vi kallar vårt liv. Vad kan vi göra RÄTT?

Så Tack Athena Farrokhzad för att du stärkte det jag tror på. Vi behöver börja med oss själva 20140620-213829-77909434.jpgför vi kan inte ge något vi inte har, och vi har redan allt inom oss. Dessutom har vi som levar här den bonusen att redan ha allt runt omkring oss fast vi inte alltid ser det. Det kan låta naivt att förstärka det som är bra och gott men för mig är det inte naivt. För mig är det, det kraftfullaste vi kan göra. Tack Athena Farrokhzad för du väckte mig än en gång att inse hur bra jag har det och att vi alla är delaktiga till världen och att värdens problem inte löses med mer Krig och hat utan av Kärlek och frid.

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s