”Hjärnan är rund för att tankarna ska kunna ändra riktning”

bild kopia”Hjärnan är rund för att tankarna ska kunna ändra riktning” Kinesiskt ordspråk

Jag är i full färd att skriva min nya bok. Idéerna är många och tankarna ännu fler. Att ha tid att bara skriva allt som kommer utan att egentligen veta var det tar vägen är en härlig och lyxig känsla samtidigt som hjärnan frenetiskt vill sätta det i system och få en slutprodukt innan den ens har kommit på papper.

Om jag skrivit boken för tre år sedan så hade det varit enklare för då skulle jag med stor beslutsamhet ha gått på den linje som jag bestämt från början. Nu idag känner jag mig själv bättre för det är när jag fritt får skapa som de bästa idéerna kommer fram. Tankarna är inte detsamma som för tre år sedan och jag har med stor glädje tagit in att det inte alls finns ett rätt sätt eller ens tio, utan det finns mitt sätt just nu.

Idag tog jag en promenad i Bologna. Jag älskar att gå rakt fram och utforska vad som finns där för att sedan ta mig tillbaka. Jag hade nästan en timme på mig innan jag skulle vända och såg det ena vackra huset efter det andra. Lite bråttom för det fanns så mycket att se och jag ville liksom sluka allt som fanns att se innan det var dags att vända.

KarinPlötsligt hörde jag musik lite längre bort så jag ökade stegen och så såg jag ett snarlikt torg som Piazza Maggiore. Hur är det möjligt? Den tanken hann precis komma då jag insåg att det var Piazza Maggiore. Lite fnissig och utan att jag visste hur det gått till var jag tillbaka på känd mark. Det blev inte alls rakt ut snarare en cirkel. En metafor slog mig. Så gör vi ofta med våra tankar när vi blir inspirerande och får lära oss något nytt. Spåret med det gamla är upptrampat så vi hamnar ofta tillbaka till det gamla vana.

Det är naturligtvis inget som är fel med det och jag blev glad att jag hittade hem så fort men samtidigt känner jag att nyfikenheten på det otänkta, oprövade och det som inte är möjligt är så starkt. Jag vill tänka nya tankar, gå nya stigar för att se vad som då händer. Tackar min hjärna för att den bråkar lite med mig så att jag blir uppmärksam, och så snyter jag mig och går nya steg både i hjärnan och fysiskt så att jag kan göra det nya till en väg där jag så småningom kan cykla. Såå spännande!

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s