Tämja Reptilhjärnan!

5F3A4256När vi pratar om stress så pratar vi ofta om att vi agerar utifrån reptilhjärnan som vi har med oss sedan ”tidens begynnelse” Då behövde vi den för att fly eller slåss och den var till hjälp. Mellan dessa signaler från reptilhjärnan som kanske var några gånger om året så var det lugnt och vi samlade kraft och hämtade energi.

Idag slår den på hela tiden med alla intryck vi tar emot och det har blivit naturligt att vara stressad. Vi mår inta bra av att vara stressade och här finns den största boven till alla våra sjukdomar och att vi mår så dåligt. OCH det som är det knasigaste är att stress inte ens finns.

Det finns stressade tankar som vi kan tämja och det är enkelt. Så enkelt att vi inte ens behöver ta hjälp av någon. Vi alla kan välja själv. När vi är här och NU då finns ingen stress och här och NU är allt vi har och vi kan bara leva i nuet. Vi kan alltså välja. Absolut behöver vi påminna oss själva hela tiden så att repitlhjärnan inte sliter sig, men när vi har gjort det och ser att den är glad att få vila så kommer det en härlig känsla och det är Frihet!

Här en underbar film på just det!

Hurra för oss som får leva JUST NU!

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

En reaktion till “Tämja Reptilhjärnan!

  1. Reagerade först på att ” stress inte ens finns” -men det kan man ju säja. En del sker får ju oss att känna stress, och vi blir stressade av olika saker. En del människor är mer stresståliga än andra. De har väl lärt sej att hantera det som många upplever stressande.
    Så påstås det att en positiv stress är bra att känna!? Kanske betyder ordet ” stress” olika för oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s