Hallonsaft!!!!

hälsoveckaIgår hade förmånen att hålla två föreläsningar på Karolinska institutets hälsovecka. En fantastisk känsla att mitt enkla ”Pyspunkatänk” sprids och går hem hos även där. Efter en hektisk dag så satt jag mig på en pizzeria i Huddinge för att äta en väldigt sen lunch.

I restaurangen satt ett sällskap och sedan var det bara jag. Stämningen var en aning upprörd i sällskapet och en av servitörerna pratade ivrigt med dem och det kändes lite olustigt. Servitören kom efter en stund fram till mitt bord och frågade vad jag ville ha att äta. Han var liksom inte riktigt härvarande när jag beställde, fick en liten tallrik och bestick sedan fortsatte han att prata med sällskapet.

Jag hade inte bråttom men förstod när ett par som kom långt efter mig inte bara fick tallrik och bestick utan något att dricka sallad och bröd att han nog glömt mig.

Efter en stund så kom servitören på samma sak och kom fram till mig och bad om ursäkt att han glömt bort mig och att han inte var sig själv. Jag försäkrade att det inte gjorde något, för jag hade inte bråttom och jag fick sitta inne i värmen.

Han berättade då att sällskapet som jag sett var hans släktingar som åt efter att de hade begravt hans farbror. Men det var inte det som var det värsta utan att hans kusin som han fikat med i morse samma dag hade fått en hjärtinfarkt och dött. Servitören berättade att han inte ville arbeta just nu utan han ville vara med familjen. Jag sa att jag förstod och vi pratade lite till sedan beställde han min mat jag åt och blev mätt och nöjd.

När jag sen skulle betala så bad han om ursäkt igen och jag betalade och frågade samtidigt om jag fick ge honom en kram för jag trodde att han behöver en stor kram just idag. Jag fick säga det två gånger för han blev så förvånad och sedan så gav vi varandra en lång go varm kram.

Tack sa han. Du ÄR en Ängel! Jag svarade:

  • Nej jag är ingen Ängel bara en människa som också skulle velat att någon gav mig en kram om jag var i samma situation.

bild[1]Tänk vad lite som kan göra skillnad. Att lyfta blicken att andas och vara härvarande för att möta en annan människa och bidra med det vi kan just för stunden i nuet kanske är det viktigaste som finns. Att tro på att vi kan göra skillnad och att inte låta rädslan styra utan lita på att störst av allt är Kärleken! Det tror jag är det som bidrar till att förändra världen. Och jag tror vi kan förändra världen tillsammans.

Alla vill förändra världen men få vill förändra sig själva. När vi själva förändras så förändras världen.

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s