Sätt din egen föräkringspremie!

IMG_3197Jag har förmånen att vara med på Länsförsäkringars ”Fullmäktigevalsturné” (långt ord) i Västernorrland med min föreläsning Pyspunka.

Jag får lära mig mycket om försäkringar och vad som också påverkar vilka premier man får sätta. Vattenskadorna ökar för att det blir mer komplexa kök och badrum med fler vattenledningar samtidigt som vi litar på tekniken och inte riktigt kollar upp vattenledningarna i tid. Med små enkla åtgärder och verktyg så kan vi förebygga vattenskador och när jag blir medveten om det så känns det viktigt och lätt och jag kan vara med och bidra både för att det inte ska bli högre premier och för att jag inte ska behöva få vattenskador i mitt hem.

Vi har ofta lätt att ta till oss när idéer och förslag om hur vi kan förändra och förbättra det som ligger utanför oss som saker egendomar och det vi har ”köpt” och skaffat.

IMG_2648Det jag pratar om i Pyspunka är egentligen samma sak, och det handlar om det viktigaste vi har som är så mycket värt så det går inte ens att köpa för pengar. Det handlar om vårt liv där vi själva genom att ta eget ansvar och göra medvetna val kan må precis så bra vi vill må!

När vi mår bra har kul och gillar livet så fattar vi bättre beslut, samarbetar bättre mår bättre och är effektivare. Kanske är det vår viktigaste försäkring och ”premien” är helt gratis.

Vi kan själva bestämma hur vi vill se på livet vilka sanningar vi väljer att tro på och så kan vi se vilken effekt det gör både för oss själva, våra närmaste och för världen.

Återbäringen och utdelningen är garanterad så prova att se vilka sanningar du tror på idag som du själv kan byta ut till andra sanningar som du vill tro på som också ger dig det liv du önskar och drömmer om.

Kan det vara så irriterande enkelt? Ja det är min fulla övertygelse. Men vi behöver ge det tid och öva för i många år har vi glömt och inte valt att tro på att vi själva kan bestämma hur vi vill att vårt liv ska vara och hur vi vill må.

”Överskatta aldrig din förmåga att förändra andra. Underskatta aldrig din förmåga att förändra dig själv. När DU förändras så förändras världen.”

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s