Bekvämlighet falsk trygghet?

IMG_4568Vi förändras hela tiden och allt runt omkring oss förändras också. Det känns dessutom att det utanför förändras med rekordfart så det är lite konstigt att vi till naturen inte gillar förändringar. Kanske är det för att vi inte vet vad som ska hända och vi tappar kontrollen och ofta ser vi det som om vi tar en risk när vi gör en förändring.

Jag tror sanningen är en annan. När vi är medvetna om att vi förändras och tillåter oss förändras så kan vi lättare ta till oss allt runt omkring och bli följsamma. Inte på ett mesigt sätt, utan på ett sant sätt där vi själva kan ta ställning på hur vi vill att det ska vara samt hur vi vill känna oss även om det rasar utanför.

Det enda vi kan välja att förhålla oss till är det som finns inom oss och hur vi använder det så det verkar för eller emot oss. Vi är alla här för att växa och expandera så vi kan bidra både till vårt eget och till andras liv vilket gör världen till en bättre plats att bo i.

P5600038Det är så enkelt men vi har liksom kapat den linan. Vi kan kalla den livlinan. Den som ger livet liv och den som ger oss access till att lyssna inåt, och sedan göra det som känns rätt för oss i vårt hjärta. Istället har vi blivit världsmästare på att vänta. Vänta på det rätta tillfället, på att någon annan ska göra att det blir bättre sedan. Vi är så bekväma så vi har blandat ihop bekvämlighet med trygghet. Vi tror att när vi är stilla och väntar och inte gör något eller känner något så är vi trygga. Kanske blir det lite som paddan som man lägger i kallt vatten och ställer på plattan.

När vattnet blir varmare så känns det först skönt och bekvämt för paddan. Sedan när värmen ökar så gonar den till sig och bekvämligheten och den sköna känslan ökar. Paddan anpassar sig långsamt och hoppar inte ur grytan. Sedan när det blir tillräckligt varmt och vattnet börjar koka så dör den.

10934055_10205739843684800_131154888123277465_nSå istället för att vänta på bättre tider, på sedan, på alla andra. Skaka om dig själv lite och ställ frågor till dig själv. Lyssna in hur du vill leva, känna och göra för du vet det och det finns mycket inom dig vill växa, förändras och expandera. Så mycket potential, kraft, kärlek och passion vi har inom oss som så längtar att få komma ut.

Vänta inte på rätt tillfälle utan ta ett litet steg idag. Det är precis det världen behöver och det som gör att det är underbart att leva här och nu. Vi får växa och expandera hur mycket som helst och vi har fred och mat för dagen så resten av tiden är det upp till oss vilket liv vil vill ha och det bästa är att det är det som är trygghet och det som smittar av sig.

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s