Resan!

FullSizeRenderResan som jag väntat på och längtat efter hela livet pågår nu och när jag ser tillbaka så är allt som jag gjort ett steg framåt till just detta som jag gör nu. Och paradoxen är att hela livet har varit nu och nu fortsätter så det är häftigt.

Jag sitter nu på flyget till San Fransisco och gråter. Inte för att jag egentligen är ledsen men visst är sorgen där. Kanske är det så att sorg och glädje, liv och död egentligen är samma och följer varandra.

Johan har precis varit dålig. Kanske inte så konstig efter två veckor av grymt jobb både fysiskt och psykiskt. Att sälja och städa ur en lägenhet som tjänat oss på olika sätt. Den har hållit oss i ett fast grepp som har hindrat oss samtidigt som den också har skyddat oss.

IMG_2791Att göra sig av med saker och minnen så att det som finns kvar bara finns i ett litet förråd och var sin resväska. Ja, det tar på och nu i helgen så har vi bara tagit det lugnt hållit oss ifrån det mesta som tar energi och hämtat kraft och laddat om så gott vi har kunnat. Det gick så där, och nu efter två timmar gav Johans kropp upp så vi har nu tillbringat en timme på golvet hos de underbara flygvärdinnorna. Vi tog dessutom i sista minuten en uppgradering på planet vilket just nu är en välsignelse för Johan kan sitta på ett tomt säte med plats och nu sover han.

Varför gråter då jag? Jo för dels så såg jag slutet på en mycket vacker film ”The Notebook”( Älskar lyxen att på långflygningar få se på film)och jag förstår deras kärlek till varandra. Jag gråter också av lycka för att vi har mod att leva vår dröm trots alla hinder och den totala ovissheten vi står inför. När jag sitter på golvet  i kabinen och baddar Johans panna så känner jag en lycka, en styrka och en kärlek som är så stark. Jag är så tacksam att jag får uppleva den och kan se den för den är gömd bakom smärtan, osäkerheten det invanda så jag behöver skala av det så jag kan se med öppna och klara ögon att det är det här som är livet.

10426731_10152062601726296_866987269975419379_nJag gråter också för de orättvisa antaganden som några har om oss och mig och Johan där de inte vet ett endaste dugg. Vi gör detta för att vi vill men så mycket för att det är den enda utvägen och alternativet för så vi kan börja leva. Det är egentligen ett enkelt val men med full risktagning. Vi vet inte om Johans hälsa håller, hur länge pengarna räcker,Om det kommer in uppdrag till mig, vad vi ska göra och hur framtiden kommer att se ut.

Då kommer sanningen som också gör att jag gråter av tacksamhet. Sanningen som heter NU och som är det enda vi har och som kan rädda oss till lycka och från oro. För jag njuter så av den här resan. Älskar att flyga och älskar äventyr. Att då också få dela det med en person som så självklart satsar lika mycket om inte mer är det finaste gåva som finns. För inte blir livet bättre fö att jag NU börjar oroa mig om jag får köra och hyra bil själv och dessutom  hitta till dit vi ska bo och om Johan kommer att kollapsa fler gånger på resan. Nej det är sedan, och NU sover Johan lugnt jag sitter luften på planet till San Fransisco. Jag lever min dröm och älskar varje sekund som är NU och jag fäller en tår av tacksamhet att jag får uppleva det och har kapacitet att välja det som gör mig lycklig!

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

10 reaktioner till “Resan!

  1. Oj vad ni gör rätt. Älskar er inställning. Och Johan du är fantastisk liksom Karin. Håller tummar som nästan känns onödigt då jag vet att ni klarar er i alla väder. Tack för att ni delar ert äventyr med oss andra. Kram

  2. Så fint att läsa dina rader och om ert äventyr, som jag förstår är ett äventyr på flera plan (jaja, på planet ja – men en yttre och inre resa). Och jag känner mig glad över att ha lärt känna dig under de här senaste åren, fikastunden hann vi inte få till men den kommer, det är jag säker på. Blir också glad över att läsa om er varma kärlek och att ni tar hand om varandra och livet. Största kramarna till er båda! /Alf

  3. så himla vackert Karin hoppas att det blir ett häftigt äventyr och jag ser fram emot att läsa mer om er fantastiska resa ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s