Gör om Gör rätt! Eller gör om och om igen så blir det rätt!

FullSizeRender 5Det man tränar mycket på blir man bra på det är en sak som är säker. Men en annan sak som är säker är att det är aldrig för sent att bli bra på något fast då får man träna mycket på det.

På våren och försommaren 2013 så körde Johan och jag mycket bil. Eftersom jag alltid hört att jag inte är så bra på att köra bil och då släppt bilkörningen till någon annan så fort jag fått en chans så tänkte jag inte så mycket på att jag gjorde det med Johan också. Han frågade om jag ville köra när vi körde autobahn och i Berlin och om vi kunde hjälpas åt för han blev trött. Jag sa med en viss tvekan ja för det var nog det sista jag trodde jag skulle göra. Men med en lugn och duktig förare bredvid som inte ens visste att inte var så bra på att köra bil så lärde jag mig och vågade köra fort och i storstäder.

FullSizeRender 6Men det jag fick upp ögonen för att jag hela tiden gjorde var att jag inte tog plats, väntade in, släppte förbi, och det var inte jag som bestämde över bilen och den andra trafiken. Nej det var jag som anpassade mig till alla och allt för att inte ta plats och för att jag var van att göra så.

Helt plötsligt blev min bilkörning en  en metafor på hur jag levde mitt liv. Lät någon annan styra, väntade in och bromsade mig in i kurvorna för att då tappa fart och sedan inte ha översikt längre fram. Jag tog inte fullt ansvar och kommando över mitt liv. Ju mer jag körde och övade mig desto roligare blev det och jag blev bättre och bättre på att styra både bilen och livet.

FullSizeRender 7Idag körde vi en bit på High Way one vilket var underbart vackert och efter ett tag kunde Johan inte hålla sig. Det var länge sedan jag körde bil och jag hade fallit tillbaka till mitt gamla sätt att köra. I livet har jag tagit platsen som förare och jag väljer själv när jag vill gasa och bromsa. Det tränar jag på varje dag och jag blir bättre och bättre. Men bilkörningen får jag börja ta tag i igen så den blir som jag vill att den ska bli.

Kontentan är att det lönar sig att träna och att det är aldrig försent att bli bra på det man vill.

Vi hade en fin dag med underbar väg och vackra vyer och Äventyr! Nu börjar vi komma in i livet och idag har jag även tagit en långprommis för att utforska närområdena. Jag tycker så mycket om naturen här för den påminner om Italien och Toscana och det finns en kraft och frihet i den som ger mig enormt mycket energi.

Nu är det kväll och Yoga mattan kom fram och jag har gjort ett yoga pass. Blir lite tveksam om jag någonsin kommer att bli smidig men det är än en gång så att det jag tränar mycket på blir jag bra på så det är bara att fortsätta!

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

4 reaktioner till “Gör om Gör rätt! Eller gör om och om igen så blir det rätt!

  1. Detta var en bra liknelse! Jag har alltid kört, men märker att jag automatiskt sätter mig bredvid. Detta ska ändras på 🙂 Yoga – jag är som en stel elefant, men gillar träningsformen! Jag är så fokuserad på att göra knut på mig själva att jag inte ser eller hör något runt om. Fast lite då och då upptäcker jag någon liggandes på golvet som en ostbåge, frustande av skratt 🙂 Det bjuder jag på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s