Regel nr 6

10420117_10152539535507251_8346941837521473103_nLäste just detta på fb och det är så bra!

Rule nr 6

Don’t take life soooo seriously!

(BTW, there are no other rules)

Ibland eller nästan alltid så får vi till oss det vi behöver och idag så kändes det fint att få läsa om regel nummer 6.

Vi har varit här i tre dagar och det känns så bra. Det är någonting i luften, i sättet,  klimatet, människorna som får mig att känna en frihet och även att det är helt naturligt att jag skulle kunna bo här. När jag tänker på att jag Lill-Karin från Happsta är i San Fransisco så får jag nypa mig i armen och ändå är det så enkelt och naturligt något som jag vetat i hela mitt liv. Johan har knappt hämtat sig från resan och jetlagen och jag fattar fortfarande inte vad jetlag är …………..men så idag  fick jag lite panik och otroligt bråttom att lista ut och planera hur vi ska kunna göra i framtiden och försörja oss och få det att fungera så vi kan bo här och fortsätta upptäcka denna fina plats med vidunderlig natur.

P5600073Jag ramlade helt plötsligt  i allvars diket istället för att hålla mig på vägen som går framåt. I det diket är det inte alls kul att vara. Där är skittråkigt för där finns ingen kreativitet, glädje och möjligheter utan där finns bara oro och problem som inte löser något.

Jag känner mig själv så väl vid det här laget och vet att när det händer är det viktigaste jag gör att vara riktigt snäll med mig själv ta känslan i handen och gå igenom den. Den är inte verklig utan bara ett drama som jag bygger upp. Sedan är det än en gång så att det är inte så farligt att kasta sig iväg och flyga utan det är när man landar och allt är nytt som rädslan och oron vill visa sig. När jag landar och inte kan hålla mig i något gammalt och invant söker huvudet och egot ivrigt  efter en livboj som den känner igen och kan bygga dramat på.

 

P5600080Så nu är det regel nummer 6 som gäller den enda regeln som är giltig. Att inte ta livet såååååååå allvarligt utan ha kul och njuta och leva det på allvar.För det är då nya öppningar och lösningar som jag aldrig någonsin hade kunnat planera och räkna ut kommer.

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

3 reaktioner till “Regel nr 6

  1. Jajamensan, det diket känner jag alltför väl igen. Häromkvällen slog det mig så tydligt att oro är ett sånt påhitt som vi verkligen gått på som en sanning. Oro finns ju ingen annanstans än i huvudet. De sista månaderna har det varit en hel del osäkerhet. I perioder har jag oroat mig mycket. Men så har jag tagit tag i saker som kan justeras, anpassat mig efter omständigheterna och förutsättningarna samtidigt som jag kört på framåt – och inget farligt har faktiskt hänt. Det är väl så det är, vi kör vägen framåt, kommer det en kurva svänger vi, kommer ett gupp saktar vi in, men fortsätter likväl framåt. Om man inte tar en paus i diket då förstås 😉
    Det mesta är sig ganska likt – vi bor på samma ställe, jag är gift med samma man, barnen bor hemma och går till skolan varje dag, vi har mat på bordet varje dag. Livet är gott

  2. Lita till ditt mod och din inre trygghet Karin! Lösningen finns oftast närmare än vad man tror! Vill ni stanna så gör ni det – på ett eller annat sätt! DU KAN om DU VILL! Kramar i massor! Önskar att Johan ska få återhämta sig snabbt! <3<3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s