Ett möte!

FullSizeRender 29Idag gick vi ner till torget här i San Rafael och satt oss i den underbara solen för att äta lunch. Helt plötslig dyker det en man upp som glad i hågen säger att han har minnet kvar än fast han alldeles strax ska fylla sextio år. Han berättar för oss att han satt här och hade en flaska med en proteindryck som han ställde under stolen men glömde att ta med sig när han gick. Nu hade han tänkt till och gick tillbaka och där var den. Det var en snacksalig vältränad man som brättade att han fortfarande boxades och vi fick också höra som hans första tatuering som han gjorde när han var 13 år.

Några gånger tänkte han gå, men fortsatte prata om att han läste böcker som inte handlade om Gud eller Budda eller någon annan men som var som balsam för själen. Han nämnde Paulo Coelho och Alkemisten och med ens så var vi kompisar för jag har också läst mycket av honom.

Han frågade var jag kom ifrån och jag berättade Sverige och så tyckte vi båda att det är häftigt att vi är så olika men har intresserat oss för liknade böcker och är nyfiken på livet! I förbifarten när han skulle gå nämnde han att han suttit i fängelse i 15 år hade fem barn och gjorde nu mer allt för sina barnbarn för det var de som spelade roll. Ett underbart möte som ger tro på att vi har mycket som förenar oss och att olika vägar kan mötas i samma spår som gör världen bättre. En spännande tid vi lever i och vad möten berikar livet.

Kategorier: Uncategorized

1 kommentar »

  1. Härlig berättelse. Viss är det så att varje människa bär på sin historia. Ofta ganska intressant för lyssnaren, sällan upplevt särskilt intressant av berättaren. Viktigt att lyssna för då får jag uppleva massor som andra upplevt och detta berikar mitt liv. Sitter ofta och funderar över vad medresenären i bussen skulle kunna berätta om jag bara vågade eller var duktig på att fråga utan att vara påflugen. Människor är fantastiska!
    Kram
    Gustaf

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s