Det bästa av ALLT!

IMG_0056Tänk att det är möjligt att välja det bästa av allt hela tiden. Egentligen är det inget konstigt med det men ibland så fastnar vi i att det då kanske blir för bra. För om vi har det för bra och väljer det bästa av allt så kanske vi inte kommer att uppskatta det. Och dessutom så kommer andra att få det sämre och inte må så bra.

Det är egentligen en konstig tanke och ett konstigt sätt att tro.

Allt finns hela tiden och det är hur jag väljer att se det som avgör om jag väljer det bästa av allt. Det handlar inte om att ta bort något eller inte låsas om något utan att uppleva allt men av det välja det bästa.

IMG_0058Jag tror jag har tjatat om det här förut och att jag tycker det är så konstigt att vi säger att vi behöver sorg för att vara riktigt glad….Vi behöver må dåligt för att kunna må riktigt bra och vi behöver ha tråkigt för att kunna ha kul.

Jag förstår och vet mycket väl att alla känslor finns och att allt kommer och går i mitt liv…..men det är när jag mår bra som jag blir medveten om hur jag kan göra för att fortsätta må bra och kanske ännu bättre.  Då känner jag hur jag vill känna mig och vad det är som gör att jag känner att jag mår bra. När jag mår dåligt är jag inte speciellt kreativ utan fastnar lätt i samma tankar som tagit mig till att må dåligt och det är riktigt svårt att komma på vad jag ska göra för att må bra. Samma sak är det med att ha tråkigt och kul …känna sorg och vara glad.

IMG_0057Vi behöver möta och gå igenom alla känslor för de finns där som hjälp men  meningen och knepet med att de finns och vi kan känna är att vi får signaler som gör att vi kan stanna upp och vara härvarande. Då kan vi känna och välja innan tankarna och vårt drama tar oss för långt.

Vi är i San Fransisco och det är så mycket bättre än vad jag någonsin kunnat tro. Och vi väljer det vi tycker är det bästa av allt. Vi väljer att utforska den underbara naturen……..undersöka alla olika områden inne i San Fransisco…Äta mycket frukt och ekologiskt…………Jag väljer att gå på den bästa Bikramyogan så ofta jag bara kan……Njuta allt jag kan av vädret som inte verkar bry en endaste kotte…..ta till mig trevliga personer och lära känna dem…ta emot både goda samtal och möten och även erbjudanden och tro på att det är personer som är som mig och vill leva fullt ut………….

IMG_0064Och ändå någonstans långt inne så knackar jante och uppfostran och kanske gamla gener som inte har bytts ut på och säger …..Men ni kan ju inte bara välja det bästa för vad kommer att hända då?

Ja det är mitt experiment! Jag skriver varje dag på det och jag är helt säker att då kommer jag att må så otroligt bra så jag kan skapa en verksamhet och ett liv där jag kan bidra till både mig själv och andra på ett helt fantastiskt sätt! Det bästa finns ju hela tiden och väntar på att bli vald. Och när det bästa blir valt ja det är då drömmarna slår in en efter en.

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s