Pyspunka filosofi.

Karin Sandin, Pyspunka piller, Magi, Lycka, Livsstil,
Karin Sandin, Pyspunka piller, Magi, Lycka, Livsstil,

Som några av er vet så har jag en föreläsning och en workshop som jag kallar Pyspunka. Jag tänkte berätta lite hur jag tänker och vad som är min filosofi när det gäller det begreppet.

För det första är det enkelt. Jag tycker vi krånglar till livet så mycket och vi letar utanför oss själva för att fixa det som inte är bra. Vi har allt vi behöver inom oss. När vi börjar lyssna inåt och ser att vi själva kan ge oss energi, kraft, kärlek och bekräftelse och att allt börjar med det, då händer det saker.

Jag liknar det med en metafor av ett cykeldäck. Det känns som vi alla har lite eller mycket Pyspunka. Med pyspunka menar jag att vi har inte helt slut på energi/ luft så det blir punktering och vi behöver stanna för det inte går att cykla längre. Nej det pyser hela tiden ut och det vi gör är att vi tar pumpen och fyller på mer luft/ energi utifrån så vi kan cykla vidare.Korta brandkårsutryckningar hela tiden för det blir snart bättre………. Pyspunkan kommer snart tillbaka och vi är sysselsatta att fixa den hela tiden utan att vi egentligen förstår varför det pyser.

5F3A2114En annan del av cykeldäcket som metafor är att när vi är längst inne i navet i däcket så behöver vi bara putta på lite för att komma framåt med full kraft. Då lägger vi fokus på det vi kan påverka och släpper det andra. Men när vi är längst ute i navet  och då också lägger fokus på det vi inte kan påverka, ja då får vi jobba hårt och ge mycket energi för att komma samma sträcka.

Jag har i hela mitt liv levt efter det tankesättet och inte förstått varför vi gör allt så krångligt. Det enkla är det kraftfulla och allt börjar med mig. Att jag gör medvetna val och tar eget ansvar och framförallt tycker om mig själv och är snäll med mig själv. Det är inte egoistiskt eller själviskt det är nyckeln till att må bra så att jag kan bidra till att andra mår bra.

SnällJapp det är den filosofin och det tänket som jag lever varje dag som jag vill sprida. Enkla lösningar som alla som vill kan träna sig på för att leva livet fullt ut och bli den unika person som du är här för att vara. Tänk när vi får vara oss själva och bidra med hela vår potential. Vilken kraft och vad vi kan göra tillsammans.

EN dag ska vi DÖ! Men ALLA andra får vi leva! Vilken gåva!

Vad gör du med alla de andra dagarna?

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s