Stress Gapet!

IMG_4927Det är gapet mellan det förväntande och det som egentligen sker som skapar vår stress. Det är då vi fyller i tomrummet med ett drama som egentligen inte finns eller är verkligt och som vi kan välja bort.

Jag kan alltså jobba hårt och mycket och snabbt och prestera utan att vara stressad.

Jag kan sitta på en bänk och bara vara och njuta av solen och inte vara stressad.

Men ………

 

 

IMG_4926Om jag jobbar hårt, mycket snabbt och presterar och samtidigt tänker att jag skulle vilja sitta på en bänk och bara vara och njuta av solen då blir jag stressad och …..

Om jag sitter på en bänk i solen och njuter fast tänker att nu skulle jag egentligen ha jobbat hårt snabbt och presterat då blir jag också stressad.

Här blir det ett gap som våra tankar skapar och när vi är medvetna om att lösningen är att inte vara någon annanstans än här och nu kan vi börja välja och agera utifrån det som är framför oss NU.

 

 

 

IMG_4921Det går att öva och det är en lättnad när man kommer på att det är ”bara” att välja tankarna och ta sig tillbaka till här och nu.

Här och nu finns ingen stress och här och nu kan jag välja vad jag vill känna för att sedan göra nya val som får mig att må bra.

Vi är alltså alltid bara en tanke från att vara stressad eller lugn. Vilken kraft det finns i det och tänk när vi börjar att använda oss av våra val som bara finns där hela tiden. WoW!

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s