Redovisning!?

IMG_0032En sak som jag känner och märker är att jag ända sedan jag flyttade från Härnösand är att jag liksom ska redovisa hur jag har tänkt leva och vad jag ska leva på och hur det kommer att gå. Det är ju kul att människor är nyfikna och bryr sig men det känns också jobbigt att hela tiden ha svar på min framtid som jag inte vet något om. Vet någon av oss vi mer än NU egentligen?

När man gör saker och speciellt saker som bryter mot ”normen” så är det nästan obligatoriskt att man också ska redovisa hur det ska gå till. Ibland är det för att få förmaningar och himlande ögon som inte på något sätt stärker mig i mina val. Det kan också vara för att jag ska känna hur oroliga alla är att det inte ska gå bra och att jag kan gå på nitar och misslyckas. (Ren omtänksamhet som inte ger energi utan tar. Vi får aldrig energi när någon är orolig för oss. )

 

Det som är intressant är att jag nästan aldrig hör någon som lever ett ”vanligt liv” vad nu det är, förklara hur de ska få det att gå ihop och hur de har tänkt med allt nästa år.

IMG_0044Mycket sällan hör jag någon som säger, men så spännande och vad mycket du har tänkt. Så mycket tänker jag aldrig när jag lever mitt liv. Släpp och njut av färden och hör av dig om du behöver bolla några funderingar.

För mig blir det så konstigt för livet är NU, och det känns som att vi bara sitter och väntar på något och är rädda för något. Många mår så dåligt helt utan anledning och gör inte en tillstymmelse för att vilja förändras.

Men när jag tänker en gång till så är det kanske inte så konstigt. För att vilja och att göra det man brinner för fullt ut och må riktigt bra i nuet är absolut inte en norm idag utan det verkar vara en dröm som bara förblir en dröm som är aldrig förverkligas.

 

Tänk när vi gör den drömmen  till den naturligaste och viktigaste normen.

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

3 reaktioner till “Redovisning!?

  1. Detta råkar vi också ut för! Får en fadd smak i munnen när jag ska sätta ord på saker som vi ser förbi. Varje gång vi ska redovisa hur, var, när, varför och så vidare, tar det lite av allt positivt vår framtida resa ger. Hädanefter ska jag stoppa innan det blir fel för oss. Tack för dina ord och lev väl!

    1. Tack för din kommentar ❤ Jag tror inte man vill illa utan är nyfiken och kanske också orolig….Men det blir så tråkigt att träffas när känslan av redovisning känns:) Skaka av dig och tro på drömmen och er framtida resa för den är sann! Kram ❤

  2. Nej, vi vet aldrig mer än NU – egentligen. Min reflektion är att när folk frågar hur det går och hur min plan är (som jag inte vet), så inser jag att varför jag tycker att det är jobbigt att få frågan är för att jag själv tycker att det är ”fel” att jag inte har svaret. När jag släpper det, är ok med att jag just nu inte vet och att det är ok så är det heller inte jobbigt att svara. Mina tankar rör ofta kring att göra det man brinner för på lång sikt också innebär att acceptera saker jag inte brinner för – administration, försäljning, ”bröd-för-födan-uppdrag”…..Var går gränsen för när det är värdeskapande….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s