Söndags ”meditation”

FullSizeRender 7I fredags fick jag en fråga om jag mediterar mycket? Jag blev lite ställd och sa att det tror jag inte. Jag bara liksom är så här. Idag när jag gick på en långrpommis på berget så satt jag mig ner i en sluttning ställde min telefon på 15 minuter, satte mig bekvämt, blundade och stillade tankarna.

När jag reste mig upp så slog det mig att jag faktiskt ”mediterade” och om jag kan räkna det till meditation så gör jag det flera gånger om dagen. På morgonen när jag vaknar är höjden av lyx att ligga kvar en stund, blunda och känna hur jag mår och vad jag är tacksam för. Samma sak gör jag innan jag somnar och så någon eller några gånger på dagen. För mig är det så naturligt och underbara stunder som ingen kan ta ifrån mig och där jag förstärker det jag vill och det som får mig att må bra.

Jag tänker inte att jag mediterar för jag sitter inte strikt rätt och jag har inget mantra och jag tänker säkert för mycket. Alltså jag gör inte som jag tror man ska göra när man mediterar på riktigt.

FullSizeRender 6Så lustigt, för jag undrar hur mycket vi gör som är naturligt och som kan bli en belastning och något som kanske t.om ger oss stressade tankar när vi tror vi ska göra det ”på riktigt”

Livet är underbart och sanningar och insikter kommer hela tiden både när jag är i rörelse eller ”mediterar”. Knepet är att vara här och nu lyssna och följa med i vad hjärtat vill säga.

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

2 reaktioner till “Söndags ”meditation”

  1. Åhh, vad jag känner igen det där. Förbannelsen att försöka göra saker på ”rätt sätt” – så jag missar att jag faktiskt är med om det. Det är samma sak med att försöka ”göra perfekt” – då missar jag att det jag gjorde var bra! Och blir förvånad när jag får beröm och kan liksom inte riktigt ta in det. Som sagt, den hårdaste domaren är jag oftast själv. Jag mediterar också ”på låtsas” – inte så ofta men…. Eftersom jag oftast somnar så ser jag det mer som avslappning än meditation. Oavsett så gör det gott – precis som du. Saknar dig!!! Kramar till er.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s