Tålamod!

När min dotter Maria var liten så kunde hon inte skilja på ordet tålamod och tomater så ofta blev det roliga meningar när hon både hade tappat tomaten och ibland ville ha en ett tålamod. Jag brukar tänka på det när det går långsamt och segt här nere….. Det blir liksom lite roligare då och när jag tänker på det så kommer direkt tanken ….och vad har jag så bråttom till då?

Det är en helt annan fart här på Grenada och innan jag åkte ner hit första gången så fick jag höra att de var så lata här nere…… Jag tänkte inte så mycket mer på det då men nu tänker jag att de är inte lata de är smarta. Här nere finns ingen stress som vi hittar på hemma…Jo det finns stress och det är för barnet som är sjukt eller för att få ihop pengar till mat eller hur ska det gå för mitt barn när det är så hög arbetslöshet. Alltså på ”stress”riktigt.

Första två veckorna när jag var här blev jag stressad för att de inte hade mer bråttom när de städade eller gjorde saker……. Men det fina är att de hinner ändå och det som vi kallar stress är något vi skapar i våra huvuden när förväntan inte stämmer med den verkliga verkligheten.

Om jag är på en plats och hela tiden tänker att jag skulle vara på en annan…eller när jag gör en sak men hela tiden tänker att jag skulle ha gjort något annat….när jag egentligen mår bra men hela tiden jämför mig med det andra gör eller har ……Då är jag liksom mittemellan och då sätter skallen igång och ska lösa något som inte egentligen går att lösa. För som Magnus Brasse och Eva sa Här är här, här du är!Och här har du alltid med dig! Så vi gör smartast i att välla ett bra här ❤

Så jag hävdar att de är smarta och inte lata här nere. De behöver inte så mycket för om de har ett litet hus med en get och höns och fruktträd och det sedan är 28 grader varmt året om så är det inte så mycket att stressa sig till och behöva. I alla fall är det det jag tränar mig på varje dag och varje stund.

Å för alla er som undrar så hade jag ett par beige shorts och en fin långärmad blus som jag fick av Anton och det gick bra 🙂
När jag kom ner så retades en av tjejerna på hotellet med mig och hon är så bra på att retas och lura mig så jag tänkte nästan gå upp och byta till långbyxor ….men när jag var på väg så skrattade hon och sa att hon bara retades så det blev tack och lov kortbyxor.

Vi har haft vår workshop i en konferenslokal utan luftkonditionering och med stekande sol så oj vad tacksam jag har varit idag för mina kortbyxor.

Å det är en annan sak här nere. Jag är tacksam för så otroligt mycket. Att få möta nya människor, att smaka en ny frukt, att ha hällt vatten i kannan med filter så jag kan dricka när jag är töstig, att höra tuppen gala på morgonen, förtroendet jag får när jag blir bjuden att delta i ett student för ett barnbarn ….Ja ni fattar ….

Jag tror eftersom det inte händer så mycket utanför mig och det går i makligare takt så upplever jag så otroligt mycket inom mig och så mycket att vara tacksam för och det är en av de saker som jag ÄR tacksam för.

Så idag var det alltså workshop och jag skulle få lära mig hur jag gör schampo, balsam,gelé och inpackningar. Otroligt intressant och så tålamodsprövande. Workshopen var 9-16 och när jag behövde gå 16.50 hade vi två saker vi inte ens hade börjat på …..och det har gått så lååååååååångsamt med allt. Tålamodsprövande och bra.

Så efter det har jag hjälp till på hotellet och nu är det kväll igen
Livet är gott och i morgon är en ny spännande dag som jag just nu inte vet något om!

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s