Midsommarafton eller är det 9 april?

Glad midsommar vill jag önska alla er!

Här firar vi ju inte midsommar och det som är så häftigt eller märkligt är att jag absolut har svårt att hålla reda på vilken dag det är och än mindre vilket datum för alla dagar är så olika och det är liksom lördag hela veckan eller aldrig lördag ….Ja den där kan jag fundera på länge och det gör jag fast jag hittar inga svar.Men det som är märkligast av allt är att det liksom stannar på 9 april. Alltså det datumet som jag kom hit. Jag får fundera på om det är november eller juni eller om det faktiskt är 9 april. För er som har fått barn kan jag beskriva känslan som att när man var inne på BB speciellt första gången så stod tiden still. Den liksom stannade och jag hade svårt att förstå att världen utanför fortfarande var sig lik och att det hände saker för på BB kretsade allt kring miraklet och tiden liksom stannade av och stod still. Så känns det här. Bra eller dåligt har jag ingen aning om men jag tycker det är lite befriande och skönt samtidigt som det är super konstigt och det är fler än en gång som jag har behövt kolla på telefonen vilket datum det är så jag ska ha någon susning.

Just nu sitter jag efter en lång dag på min balkong och tar mig ett glas vin ( det är ju ändå midsommar) Det är en basketplan med lyse alldeles nedanför så de spela basket nu när det är lite svalt på kvällen (26 grader ). Det finns även en tennisplan som ofta nyttjas speciellt på morgonen vid 06.00 och framåt.
Det blir en skön dyngsrytm här. Jag försöker vakna vid 0500 för att meditera och äta frukost och jag borde springa på stranden och yoga också men det har inte riktigt blivit en vana …..än.

Det är så konstigt att vissa saker som jag gör eller tänker mig vilja göra verkligen inte fungerar. Jag vet inte om det är åldern eller det jag gått igenom som gör att jag inte kan tvinga mig till saker…..Jag vill verkligen gå eller springa på stranden på morgonen men det är ett så spännande motstånd. Med spännande menar jag att jag inte riktigt har kläm än på vad det står för.

Ibland tänker jag att jag bara är lat och bekväm och jag behöver diciplin…..men oftast så känner jag att jag mår så bra med så mycket energi…….. och jag har verkligen haft disciplin att träna hela mitt liv. Jag har alltid promenerat, jympat, styrketränat och sprungit så ibland så tänker jag att det har jag gjort, och nu behöver kroppen något annat ( Samtidigt känner jag att jag mår så bra av träning och verkligen vill förändra min kropp ) Å här kommer nyfikenheten in igen…..Vad händer om jag stillar mig och lyssnar in först hur jag mår och sedan vad kroppen vill ha.

Jag älskar verkligen yoga men så fort det blir en prestation så protesterar hela jag ….. alltså kroppen. Mitt knä som de ville sätta in en protes i för två år sedan blir super uppsvullet och ser helt galet ut och då kan det bara vara att jag tänker och lägger prestation och lite stress i tanken ( mål och listor som egentligen är ett givet tecken för misslyckande för mig) för jag vill verkligen vara vältränad och i form. Så här lite som jag tränat sedan jag kom hit har jag aldrig gjort…Å andra sidan är jag nästan igång 7-20 varje dag så egentligen så är det kanske bättre träning än den timmen i gymmet…

Huga vilket svammel …..men så här är det att vara i min skalle…. Nyfiket utforska och känna men inte låta känslan som kanske är en tanke eller vana vara sanningen, utan lyssna lite till.

Som ni fattar har jag inga svar men jag får mer frågor och jag blir mer bekväm i alla saker som händer i min kropp och istället för att stänga av eller slå på mig själv så välkomnar jag allt även som det gör otroligt ont ibland.

Jag skulle så vilja berätta om min dag idag men jag kan inte riktigt göra det än ….men den började med en tjej som så stolt vunnit en seger över sig själv igår kväll och som istället för att ödmjukt omfamna den och lära med blev lite kaxig och ville gapa över lite för mycket. Under dagen så hände det saker där hon förstod att det kanske inte var så enkelt och det hände lite saker som tack och lov gick bra ( eller så bra som det kan gå ) Så det blev en lite dyr lärpenning för henne att vara lite mer ödmjuk och visa respekt och för mig en lektion i att fullt lita på att människor är goda och även en ödmjuk tacksamhet att det gick bra …………..

Sedan är det lite ”nånannanismen” som råder här men jag tror bara att de som arbetar här inte fått ta helt ansvar och även misslyckas och att det på riktigt räknas att de kliver fram och tar för sig och visar att de menar Ja! när de säger det…så det är min stora utmaning att se om de vill växa även om det innebär mer ansvar och engagemang. Jag tror att de vill det av hela mitt ❤ Men jag har haft fel förut 😉 🙂

Så en intressant och spännande midsommarafton närmar sig sitt slut då jag strax ska gå oh lägga mig för när jag går upp 0500 så är jag helt slut nu när klockan är 21.35

Så jag säger god natt och jag håller tummarna för att jag har rätt när jag tror på att människor är goda och vill gott! Det visar sig i morgon!
Men jag är ju en tjej med tur så det borde ju fungera 🙂
Hepp!

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

2 reaktioner till “Midsommarafton eller är det 9 april?

  1. Jag känner så igen hur det är i ditt huvud för det är liknande i mitt. Jag har inte kommit lika ”långt” som du, men alla frågor o funderingar, hit o dit, kanske si eller så, känna, vad är det som känns, varför känns det så….. Jag ser att jag skulle behöva stilla mig, vara mer i mig, men känner ofta låst i ekorrhjulet, att ständigt göra en massa eller på väg till något, en tid att passa, andras förväntningar t ex på jobbet. Det är så man tappar sig själv o en stor orsak till all utbrändhet. Jag älskar att du är där du är, kan ha alla dessa tankar att utforska, ett helt annorlunda Da sammanhang för då framstår du själv tydligare tror jag. Dina funderingar inspirerar o sätter igång mina egna funderingar, så fortsätt ”vimsa på” du. Tack Karin för allt som du är!

    1. Tack fina Anneli! Du gav mig precis lust att skriva om en sak så vi inspirerar varandra……. Vet du Du är medveten om allt och det är det som är knepet. Sedan tar det olika tid och är olika resor men allt börjar med att vara medveten om att vi kan välja och agera istället för reagera. det funkar inte alltid men bara att du är medveten är en förändring. Heja dig ❤ Kraaaaam

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s