Det bästa!

Det bästa med Grenada är vädret, stranden, vattnet, människorna, bunns, rompunch, att leva så enkelt och känna sig så rik. och så vill jag skriva och…….. och…… och …….
Å idag har jag haft en ”det bästa med Grenada dag!”

Jag har fått följa med Miss Rhoda som är barnflicka till Lottens yngsta dotter.en helt underbar kvinna som bott här i hela sitt liv och hon känner nästa alla och vet det mesta.

så idag så började dagen med att jag nästan glömt att jag lovat två gäster frukost och att jag behövde hänga på låset när affären öppnade för att hinna handla till den i morse. Jag fick hjälp av Hannah att göra frukosten för jag och Rhoda skulle lämna några medicin studenter på sjukhuset.

Sedan fick jag hänga med och hämta cement och sand till huset där jag de första två veckorna jag var här målade tak 8h om dagen. Så härligt att återse byggjobbarna som inte kom ihåg mig för att jag pratade med dem så mycket utan för att jag jobbade hårt och aldrig var rädd för att hjälpa till. Ett härligt återseende och också spännande hur det går till att köpa cement. Allt blir kul med Rhoda och när vi åker bil så delar vi det mesta och jag får höra hur hon själv jobbat sig upp från en fattig familj.

Överallt där vi far fram så hejar alla så glatt på Rhoda och det märks att hon är en enormt omtyckt person. Jag har också lämnat in de sista papperen för att söka arbetstillstånd och så hämtade jag ut ett tillfälligt körkort som gäller i 90 dagar. Så jag hoppas jag är pigg i morgon bitti så jag kan åka ut och träna vänstertrafik 😉 Håll i hatten alla Grenadianer för nu kommer jag 🙂

Vi skulle också åka in till stan för att betala räkningar till hotellet.Här betalar ingen via nätet så det är en lång kö och en hel procedur innan man får betala. Jag är så tacksam att jag får följa med och se och lära hur det går till. Efter det så var vi på ett fik och köpte en sen lunch. Där var det också mycket folk i kö och så krångligt och långsamt men jag fick lära mig hur det går till. Jag hade aldrig kunnat räkna ut det rent logiskt för det är allt annat än logiskt.

Allt gick bra och som vi har pratat och skrattat. Helt underbart.
Väl hemma på hotellet så tog jag av mig mina svarta långbyxor ( som man måste ha när man går in på olika kontor )
Å så kom lyxen! simma nästan två timmar i ljummet vatten till solen gick ner. Just det är det lyxigaste som finns och jag älskar det mer än någonting annat här.

Så det var det bästa och en bästa dag härpå Grenada!
Det är bara det att det kommer en bästa dag imorgon också så nu behöver jag sova och hämta underbar energi och dröm vätska

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s